Kedd, 2018-08-21, 06:42:04
Üdvözlünk a
Honvéd - Pesterzsébet VKSE
Vízilabdázóinak, Szinkronúszóinak
és Műugróinak oldalán.
Vendég - Cikkek katalógusa
Nyitólap » Cikkek » Cikkek rólunk

2010.11.13-14 Határtalan Liga
2010-11-08 16:59
Az előző évek sikeresen megrendezett, kapcsolatok építését célzó belföldi versenyei után továbblép a Honvéd-Pesterzsébet VKSE és „Határtalan” elnevezéssel vízilabda interligát szervez november 13-14. között Tatabányán.

A felnőtt hokisok, vagy éppen vízilabdázók példáját követve életre hívták a „Határtalan” Vízilabda Ligát, ahol a környező országok kislányai mérhetik össze a tudásukat. Bár jelenleg – mint ahogy az a résztvevő Zenta (SRB), Kassa (SVK), Nagyvárad (ROM), Honvéd-Pesterzsébet VK (HUN) mezőnyből is következik – a szervezők most a határon túl élő magyarság csapatait hívták meg, remélik, hogy a jövőben egyre több magyar és közép-európai csapat nevez be az új ligába. A kezdeményezés egyik célja, hogy a kisszámú női ifjúsági csapattal rendelkező országok együttesei több, „éles” játéklehetőséghez juthassanak, másfelől ismerjék meg egymás életét, körülményeit, kultúráját. A szervezők remélik, hogy ezáltal hozzájárulhatnak a környező országok, de a magyar női vízilabda fejlődéséhez is, illetve segíthetik az egymástól eltérő körülmények között felnövő gyermekek közötti kapcsolatok kialakulását és ápolását.
A tornarendszerben lebonyolítandó bajnokság első fordulója 2010. november 13-i hétvégén, Tatabányán lesz. A rendezvényt Tatabánya városa, a Gyémánt Fürdő, valamint a Tatabányai VSK fogadta be, mivel a Honvéd-Pesterzsébet VK színeiben több, rendkívül tehetséges tatabányai kislány is sportol. Az első forduló, azaz a Gyémánt Fürdő Kupa plakátjához Gyulai Líviusz, Kossuth-díjas képzőművész készített grafikát, valamint minden játékos egyedi tervezésű érmet kap. A díjakat a tatabányai közélet és a magyar vízilabda élet prominens szereplői adják át. A belépés 14 éves korig ingyenes, így reméljük, hogy az uszoda megtelik, és csapatunkat megfelelő hangerő hajszolja majd a győzelembe. De azt a vágyunkat sem titkoljuk, hogy a közönség soraiból néhány gyermek a jövőben már csapatunkat fogja erősíteni. A továbbiakban a mezőny Kikindán, Nagyváradon és Kassán találkozik, és küzd meg a végső helyezésekért.

MTV beharangozó: Nappali 16p30s.: nézd meg itt!


Kategória: Cikkek rólunk | Hozzáadta: Admin (2011-03-27)
Megtekintések száma: 796 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Copyright MyCorp © 2018