Péntek, 2018-11-16, 15:13:27
Üdvözlünk a
Honvéd - Pesterzsébet VKSE
Vízilabdázóinak, Szinkronúszóinak
és Műugróinak oldalán.
Vendég -
Nyitólap » 2012 » Július » 1 » Ördög Éva Emléktorna
11:26:53
Ördög Éva Emléktorna

Csepel Női Torna

                         
 
Maros József tudósítása:
 "1. Ördög Éva nemzetközi női vízilabda utánpótlás emléktorna" Klubunk, az elmúlt hétvégén (június 15-16-17) nemzetközi női vízilabda utánpótlás tornát rendezett, mellyel a magyar női vízilabda megteremtőjére, megálmodójára és elindítójára Ördög Évára emlékeztünk, aki az idén lenne 70 éves. Az emléktornára a mieink mellett, Hollandiából (2008-ban, Pekingben a hollandok olimpiai címet nyertek), Franciaországból, Horvátországból, Ausztriából és Németországból érkeztek csapatok. Bár a torna 18 évesek számára lett rendezve, lehetőséget adtunk arra, hogy a csapatok egy-két idősebb játékossal erősíthessék meg keretüket, amivel éltek is az együttesek.
 
 Az "A" csoportban a holland, MNC Dordrecht, a francia S. Toulouse és a HPVK került, míg a "B" jelű csoportban a horvát HAVK Mladost Zagreb, a német Észa-Rajna Vesztfália, és osztrák részről Ausztria válogatottja szerepelt.
 
                                                                 1. nap
Már az első napon nagyjából kialakultak az erőviszonyok. Az látni lehetett, hogy az olimpiai bajnokkal (Noeki Klein) megerősített holland és néhány idősebb játékosokat felvonultató zágrábiak, kiemelkednek a mezőnyből. Ezt mi sem bizonyította jobban, hogy a nap végére (2 fordulót játszottak), mindketten 2-2 győzelemmel álltak és így csoportgyőztesként várhatták a szombat délutáni-esti elődöntőket. A csoportunkban a mieink ugyan 12 góllal (Klein 10 gólt dobott) kikaptak a hollandoktól (14 gólt szereztünk, ebből Doktor Márti 6, Balogh Emi 4 gólt dobott, ennyit a horvátok sem tudtak nekik dobni a döntőben), de már ekkor is jó teljesítményt nyújtottak a lányok.
A franciák, ugyan a mérkőzés elején keményen tartották magukat (a nagyszünetben a hollandok csak 3-2-re vezettek), nem tudták megszorítani a németalföldieket. A "B" csoportban a horvátok taroltak a két mérkőzésen, úgy dobtak 48 gólt, hogy közben csak 4-4 gólt kaptak az ellenfelektől. Különösen (a neve alapján nem kifejezetten horvát) Misa Konaka volt ellemében, aki a két mérkőzésen összesen 14 gólt szerzett.
 
Külön kell szólni Ausztria válogatottjáról. Ez volt az első "fellépése" Kárpáti Gábor csapatának (mivel most alakult ), ehhez képest helyenként igen ügyesen játszottak a "sógórnők". A válogatott első, történelmi gólját (..és még hármat) Franziska Thoni lőtte.
 
                                                     Első napi eredmények:
     "A" csoport 1, Honvéd Pesterzsébet VK - MNC Dordrecht 14-26 (3-6, 4-8, 3-5, 4-7) Legeredményesebbek: Doktor Márti (6) Balogh Emilia (4) ill. N.Klein (10) 2, MNC Dordrecht - S. Toulouse 14-4 Legeredményesebbek: N.Klein (7) ill. Szeredi K. (2)
     "B" csoport 1, Észak-Rajna Vesztfália - HAVK Mladost Zagreb 4-23 (1-6, 2-7, 0-5, 1-5). Legeredményesebbek: A.Norres (2) ill. E.Miljkovic (6) M.Konaka (5) 2, Havk Mladost Zagreb - Ausztria vál. 25-4. Legeredményesebbek: M.Konaka (9) ill F.Thoni (4)
 
                                                               2. nap
Miután a hollandok és a horvátok csoportgyőztesként már ott voltak az elődöntőben, nagy izgalommal vártuk a délelőtti mérkőzéseket, hiszen a győztesek csoport másodikként várhatták a délutáni elődöntőket.
Nagy várakozással tekintettünk a mi mérkőzésünk elé, hiszen a franciák a hollandok elleni mérkőzés elején, igen masszívan és elfogadhatóan játszottak. Úgy gondoltuk, ha a lányoknak sikerült tanulni azokból a hibákból, melyeket a jó játék ellenére elkövettek a hollandok ellen, akkor egy nagyon jó és izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe, magyar győzelemmel. Nem is csalódtunk., lányaink az első félidőben igen jó teljesítményt nyújtottak, a szünetre három gólos előnyt sikerült szereznünk, sajnos a harmadik játékrészben mintha leblokkoltak volna a mieink, feljöttek a franciák, sőt át is vették a vezetést, az utolsó játékrészben aztán ismét az első félidei játékot nyújtották a lányok, így hihetetlen izgalmasra sikerült a mérkőzés vége, de végül sikerült behúznunk a találkozót és mi örülhettünk. Nagy boldogság volt a vízben és a parton egyaránt. Elődöntősök lettünk A "B" csoport mérkőzését is tömény izgalom jelentette, de csak a harmadik negyed végéig, aztán az osztrák válogatott, történek második összecsapását megnyerte és így elődöntőzhetett.
      A szombat délelőtti veszteseknek (Toulouse és É.-R. Vesztfália) maradt a vasárnap délelőtti meccs az 5. helyért.
                                 Szombat délelőtti eredmények:
         S.Toulouse - Honvéd Pesterzsébet VK 12-14 (1-3, 3-4, 6-2, 2-5) Legeredményesebbek: S.Carlfjord (5) ill. Mészáros Hanna (4) Doktor Márti (4) Ausztria vál. - Észak-Rajna Vesztfália 15-10 (3-4, 3-1, 3-3, 6-2) Legeredményesebbek:F.Thoni (6) Tóth Zs. (5) ill. K.Gerrrsheim (3)
 
       "A" csoport végeredménye: 1/ MNC Dordrecht-4pont, 2/ HPVK -2pont , 3/ S.Toulouse- 0pont
      "B" csoport végeredménye: 1/ HAVK Mladost Z.-4pont , 2/ Ausztria vál.-2pont 3/ É.-R. Vesztfália-0pont
                            
                                       Délután pedig jöhettek az elődöntők.......
A délutáni elődöntőre már sok néző (strand vendégei közül is) volt kiváncsi, nem utolsó sorban, hogy a mieink is vízbe (harcba)szálltak, a döntőbe jutásért. Nem történt meglepetés, mint az előzetesen várható volt, a két esélyes csapat, magabiztos győzelmet aratott. Mi viszont már az első félidő után (talán fejben és lélekben is) a vasárnapi bronzmeccsre koncentráltunk.
                                      Szombat délutáni elődöntők eredményei:
1, MNC Dordrecht - Ausztria vál. 22-8 (8-0, 4-2, 5-4, 5-2) Legerdményesebbek: N.Klein (7) ill. F.Thoni (3) 2, Honvéd Pesterzsébet VK - HAVK Mladost Zagreb 10-24 (1-7, 1-6, 3-4, 5-7) Legeredményesebb:Doktor Márti (2) Kocsis Szabina (2) ill. E.Miljkovic (7) M.Konaka (7)
 
Kialakultak tehát a vasárnapi párok:
                          5. helyért: Toulouse - É-R Vesztfália
                          3. helyért: HPVK - Ausztria vál.
                          1. Helyért: Dordrecht - HAVK Mladost
 
                                                               3. nap
 
          5. helyért: S.Toulouse - Észak-Rajna Vesztfália 9-7 (0-3, 3-0, 4-0, 2-4) Legeredményesebb: S.Carljford (4) Szeredi K. (3) ill. mA.Liska (5) Az 5. helyért a francia és a német együttes találkozója érdekesen alakult, hiszen az első negyedet 3-0-val zárta a német csapat és ezzel szinte el is lőtte minden puskaporát, hiszen a 4. negyed elején -a zsinórban lőtt nyolc gólnak köszönhetően- a franciák 8-3-ra vezettek, s bár a németek még egyszer nekiveselkedtek, de csak szorossá tudták tenni a mérkőzést.
        
          3. helyért: Ausztria vál. - Honvéd Pesterzsébet VK 11-22 (3-5, 4-4, 2-9, 2-4) Legeredményesebb: Tóth Zs. (4) ill. Kocsis Szabina (5) Mészáros Hanna(5) A 3. helyért a mieink az osztrákokkal mérkőztek. Az elmúlt két napot figyelve bizakodtunk, hogyha ott vagyunk a négy között, meglehet a bronzérem. Nem is csalódtunk. Végig vezetve, helyenként kifejezetten élvezetes és jó vízilabdával, (valamint gólokkal), kijavítva az elmúlt két nap hibáit szereztük meg a bronzérmet, ami nagyon szép siker.
                                              .....és jött a Döntő!
           1. helyért: MNC Dordrecht - HAVK Mladost Zagreb 14-13 (3-3, 5-3, 4-4, 2-3) Legeredményesebbek: N.Klein (5) ill. J. Suprama (9) A mérkőzés hőse, a 9 gólig jutó horvát Josipa Suprama volt, de ez sem volt elég a tornagyőzelemhez. Pedig jól indult a Mladost számára mérkőzés, hiszen gyorsan (két meguszás után) kétgólos előnyre tettek szert, a 10-e révén. De aztán fordítottak a hollandok és végig vezetve magabiztos győzelmet arattak és nyerték meg az első ízben kiírt "Ördög Éva Emléktornát"
 
                                                            Végeredmény:
 
                                                         1/ MNC Dordrecht (NED)
                                                         2/ HAVK Mladost Zagreb (CRO)
                                                         3/ Honvéd Pesterzsébet VKSE
                                                         4/ Ausztria vál.
                                                         5/ S. Toulouse (FRA)
                                                         6/ Észak-Rajna Vesztfália (GER)
 
A kupagyőztesnek járó érmeket és a kupát, Merész András, a magyar női vízilabda-válogatott Szövetségi kapitánya és Morovik Attila, XXI ker. Önkormányzatának Alpolgármestere adta át. Az érem és oklevél átadók között volt: Vékes Orsolya, a BGYH ZRT. Fürdőigazgatója, Nagy Lóránt, a BGYH ZRT. Főmérnöke, Csordás György klubunk Elnöke.
                                       A torna különdíjasai:
                    Legjobb kapus: Pinke Dorottya (Honvéd Psterzsébet)
                    Legjobb játékos: Misa Konaka (HAVK Mladost)
                    Gólkirálynő: Noeki Klein (MNC Dordrecht) 29 góllal
                    Legsportszerűbb csapat: Ausztria válogatottja
                    Legjobb magyar játékos: Doktor Márta
        A különdíjakat Merész András (Ördög Éva fia) Szöv.kap. adta át!
 
A Bronzérmet nyert csapat tagjai: Pinke Dorottya, Balogh Emilia, Brótya Bettina, Ádám Emilia, Nyeste Teréz, Kiss Natasa, Kocsis Szabina, Mészáros Hanna, Bétéri Eszter, Lővy Andrea, Sárvári Márta, Doktor Márta, Mészáros Mercédesz, Szilvási Regina, Molnár Zsófia!
      Edző: Kovács Imre, Várkonyi Gabriella
 
Egy nagyszerűen szervezett, minőségi utánpótlás vízilabda tornát sikerült rendeznünk, melyen méltóképpen emlékezhettünk meg Ördög Éváról, ezért köszönet Csepel önkormányzatának, BGYH Zrt-nek, Hotel Pest Inn szálloda részére, a résztvevő együtteseknek és mindazoknak (zsüri tagoknak, játékvezetőknek, Szülőknel, fiatal segítő játékosainknak, Várkonyi Gabinak stb.) akik fáradságot nem kímélve járultak hozzá az Emléktorna sikeréhez!!! Azzal búcsúztunk, Viszontlátásra 2013-ban!
Kategória: Leányok hírei: | Megtekintések száma: 1228 | Hozzáadta: yuri | Helyezés: 5.0/1
Belépés

Naptár
«  Július 2012  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Hírek kategóriái


Copyright MyCorp © 2018